Een gezonde geest in een gezond lichaam. Uw bedrijf is er bij gebaat als uw medewerkers goed in hun vel zitten. Misschien heeft u het pakket secundaire arbeidsvoorwaarden er wel op ingericht, bijvoorbeeld met een abonnement op een sportschool naar keuze. Toch kan het op een zeker moment gebeuren dat er bij één van uw medewerkers mentaal iets dwars zit. Misschien door privé omstandigheden, misschien door veranderingen in de werkomgeving of door onvervulde ambities.
Uit cijfers in de nieuwste Arbobalans, die TNO in 2017 in opdracht van het ministerie van SZW maakt, blijkt dat vier op de tien werknemers in Nederland het gevoel hebben veel te moeten doen en erg snel te moeten werken. Ruim één op de acht werknemers heeft last van burn-outklachten. Werkdruk wordt door werknemers en werkgevers het meest genoemd als achterliggende oorzaak van ziekteverzuim door het werk.
En ook dit jaar wordt opnieuw gerapporteerd
over
psychische vermoeidheid onder werknemers. Een kortlopende interventie
in de vorm van wandelcoaching is een prima stap om erger te voorkomen.
Wandelcoaching is mental coaching in de buitenlucht, in de natuur, tijdens een wandeling. Het is geen therapeutische behandeling. Wandelcoaching richt zich op de ondersteuning van mensen bij hun eigen gedachtenvorming en keuzeproces. het kan helpen de eigen beeldvorming meer diepte te geven, 'meereizende bezwaren' weg te nemen en (nieuwe) uitdagingen aan te gaan. Het is een krachtig middel om de zelfreflectie te vergroten en richting te geven.
Ik bied uw medewerker(s):
Kwantumkorting:
Ten slotte: ik neem graag uw opdracht aan en zal deze met volledige inzet uitvoeren. Daarbij respecteer ik de privacy van uw werknemer en ik zal u derhalve geen inhoudelijke terugkoppeling geven van hetgeen er onderweg besproken is. Ook zal ik niet treden in de verantwoordelijkheid van uw medewerker ten aanzien van de afspraken die hij hierover met u heeft gemaakt.